خرما ربی سیستان و بلوچستان

خرما ربی در کنار خرما مضافتی یکی از بهترین خرمای سیستان و بلوچستان می باشد.
این محصول همانند دیگر خرما های صادراتی ایران از شهرت جهانی برخوردار بوده و در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) با نام خرما ربی سیستان و بلوچستان ثبت جهانی شده و از ارقام خرمای پرصادرات ایران طبقه بندی می شود.
همانطور که میدانید با ثبت جهانی یک محصول، فرایند گمرکی خاصی برای خروج آن محصول از کشور تعریف می شود که این مهم منجر به ارتقا کیفیت محصولات صادراتی خواهد شد.

خرما ربی سیستان و بلوچستان

۷۰ نوع خرما در سیستان و بلوچستان کشت می­شود که ۸۶ درصد آن به ارقام مضافتی و ربی اختصاص دارد.
خرما ربی در ایران مختص سیستان وبلوچستان است که این نوع خرما یک رقم گوشتی و خشک با حالت شکلاتی دارد و همانند خرما مضافتی بیشترین سطح زیر کشت را در این استان دارا است.
خرما مضافتی محصولی نرم و رطبی می باشد بلافاصله پس از برداشت می بایست در سردخانه قرار گیرد این در حالیست که برای نگهداری این محصول نیاز به سردخانه نیست و این محصول با رعایت شرایطی تا یک سال سالم می ماند.

خرما ربی ایرانشهر

از شهر های خرماخیز استان سیستان و بلوچستان می توان شهرستان های ایرانشهر،سراوان، دلگان، خاش، نیک شهر، فنوج، قصرقند، سیب سوران، مهرستان، سرباز، خاش، میرجاوه و زاهدان را نام برد که از این بین مرغوبترین خرما ربی سیستان و بلوچستان معروف به خرما ربی ایرانشهر و خرما ربی سراوان، دامن و دلگان می می باشد.
علاوه بر این محصول و خرما مضافتی در سیستان بلوچستان ارقام دیگر خرما از جمله شکری، حلیله، آبروگن، کَلَگی، چربان، حاشه‌ای، جوانداک، اشکنجک، پُپو، دِسکی، وردیوار، بَرنی، کلوت، مُلسی و کروچ کشت می شود.

 خرما خشک ربی

خرما ربی دارای هسته کوچک بوده و از لحاظ شکل و رنگ هر چه کشیده تر و بلندتر باشد و رنگ آن قهوه ای پر رنگ و مایل به مشکی تر باشد از مرغوبیت بیشتری برخوردار است که این موارد می تواند بر قیمت این محصول تاثیر گذار باشد. جنس خرما ربی نیمه خشک می باشد یا به عبارتی در دو مرحله تازه خوری و بیشتر نیمه خشک برداشت می شود و به همین دلیل با رعایت نکاتی میتوان آن را حتی خارج از سردخانه هم نگه داشت. لازم به ذکر است این خرما با توجه به پوست ذخیمی که دارد، حاوی مقادیر بسیاری فیبر است، که در تقویت سیستم گوارش بسیار مفید است.
ویژگی این خرما باعث شده تا بسیاری از شرکت ها خرما خشک ربی را با دستگاه های مناسب شستشو داده تا گرد و خاک آن جدا شده و مجددا خشک کرده و متناسب با بازار هدف خود حتی روغن زده و بسته بندی کنند.

خرما ربی صادراتی

 خواص خرما ربی

  • مواد تشکیل دهنده این خرما لاکتوز و فراکتوز است که سرشار از قند طبیعی است و استفاده آن هیچ ضرری برای مبتلایان به قند خون ندارد.
  • این محصول دارای ویتامین‌های B1,B2 و مواد معدنی آهن، کلسیم، منگنز و پتاسیم بوده که بسیار برای بدن مفید است، این میوه با داشتن قند و انرژی کمتر جایگزین مناسبی برای قند یا شکر خواهد بود.
  • از این محصول در کنترل اسید معده استفاده می‌شود، کافیست ۱ تا ۳ خرما را در آب جوش انداخته و پس از ۵ دقیقه می توانید آن‌ را میل کنید، که برای دل درد بسیار مفید است.
  • منگنز موجود در این خرما تسکین دهنده اعصاب است، وجود پتاسیم در این میوه باعث کاهش درد های عضلانی می شود.
  • این نوع خرما سرشار از آهن است، که همین موضوع این خرما را از سایر خرماها مانند خرما پیارم متمایز می‌کند.
  • در این محصول کاتولوئید نیز موجود است، که باعث جذب آنتی اکسیدان و ویتامین C است.

قیمت خرما ربی سیستان و بلوچستان

در هر یک از مرحله چرخه تولید تا مصرف و همچنین نوع بسته بندی، قیمت خرما ربی متفاوت می باشد. نوع این رقم خرما هم نیز بر قیمت خرما ربی تاثیرگذار است. نوع خرما ربی سرچاهی نسبت به نوع ایرانشهر و سراوان ریزتر بوده و رنگ آن بور می باشد و قیمت آن بسیار ارزان است و بیشتر در مرداد و شهریور در تناژ بالا قابل تامین است.
نوع منطقه، کیفیت محصول، نوع بسته بندی و درجه سورت کردن محصول نیز بر قیمت محصول تاثیر گذار است.  طبق بازار سال ۹۸-۹۹ این محصول اول فصل از کیلویی ۱۲۰۰۰ الی ۱۵۰۰۰ تومان و در پایان فصل تا قیمت کیلو ۲۰۰۰۰ تومان عرضه شد.

خرما ربی صادراتی

خرما صادراتی ربی ایرانشهر و سراوان در آسیا و اروپا مشتریان و طرفداران زیادی دارد.  در سال های پیش به دلیل ضعف مدیران و نبود امکان بسته بندی مناسب، این محصول با نام خرما ربی پاکستان در جهان معرفی شد چرا که پاکستانی ها آن را به نام محصول تولیدی خود در اروپا به فروش می رسانند.

خرما ربی بسته بندی شده

اما با ثبت جهانی این محصول شرکت ها و تجار ایرانی از جمله گروه خرما آراد با تکیه بر دانش و تخصص حرفه ای و به روز در تهیه محصول با کیفیت و به موقع و استفاده انواع بسته بندی های مناسب محصول را با نام خرما سیستان و بلوچستان آماده عرضه به بازار داخل و صادرات می کنند.
این که کدام نوع بسته بندی این محصول مناسب برای بازار داخل و صادرات است بستگی به بازار هدف شما دارد.
بسیاری این نوع خرما را در کارتن های ۱۰ و ۵ کیلویی سفارش و می فروشند. بسیاری هم بسته بندی های چند صد گرمی در مادر کارتن را ترجیح می دهند.
این نوع خرما پس از برداشت از نخلستان ها با مقداری گرد و خاک همراه می باشد که می بایست گرد و خاک آن به صورت سنتی یا با دستگاه شستشو شده، مجددا خشک شده و بسته بندی شود.
خرما ربی همانند دیگر ارقام خرما به صورت زمینی و هوایی و دریایی قابل صادرات می باشد منتها می بایست جهت خروج از گمرک ایران برای هر محمولی گواهی استاندارد تهیه شود، همچنین در بیشتر موارد برای اجازه ورود به کشور مقصد نیز می بایست گواهی بهداشت نباتی هم دریافت کرد.

مشاوره و فروش

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .